30 d’abr. 2013

Botiga de 'Playmobil' a Reus (2012)


Autors del projecte:
Mònica Gilabert / Xavi Moix.




LA CASA DELS CLICKS.

Projecte d’una botiga especialitzada en clicks de Playmobil al centre de Reus. Es tracta de la primera botiga exclusiva en servir aquest producte a l'estat espanyol. 


“La casa dels clicks” està ubicada al centre de Reus, entre la plaça del Mercadal i la plaça del Prim. Aquest local comercial dóna a dos carrers de vianants, tenint l’entrada principal al carrer de Vilar, just darrere l’Ajuntament.

Tractant-se d'un negoci basat en la venda exclusiva de clicks de Playmobil, calia satisfer els desitjos dels més menuts i els d'un públic més adult, apassionat per la ja mítica joguina, mundialment coneguda. Per tal de crear un ambient agradable per a totes les edats vam creure convenient idear una atmosfera tranquil·la i agradable, donant protagonisme als colors, però d'una manera continguda, en un ambient neutral i, fins i tot, una mica sobri. El gris fosc del sostre i les parets ens aïllen de qualsevol distracció aliena, i el blanc del mobiliari emmarca tota la gamma de colors que es van repetint per tota la botiga.

Planta i alçat general.


Alçats corresponents a l’aparador i al folre frontal als mostradors de colors de la botiga.


Les característiques de l'espai existent van ser determinants a l'hora de realitzar el disseny definitiu. Anteriorment, el local no havia tingut cap ús específic. La planta era extremament longitudinal. Aquesta dificultat va focalitzar els nostres esforços per tal de trobar un argument que dotés de sentit el nostre disseny. Per aquest motiu, un cop estudiades diverses possibilitats, vam concloure que havíem de concebre la botiga com un recorregut. Els productes no estarien simplement exposats a l’abast dels consumidors sinó que conformarien un paisatge, una composició de volums i de colors que guiarien els clients cap el fons de la botiga. Aquesta zona, la més espaiosa, estarà destinada a realitzar activitats periòdiques, com tallers o exposicions de diorames.



Fotografies de la botiga acabada.

Els colors de l'aparador, i també els de l'interior, són el verd, el vermell i el groc. Aquest recorregut està completament envoltat de figures geomètriques disposades en un cert desordre, tot i que de manera controlada. L'absència del color blau pren sentit per la presencia de les capces de Playmobil, gairebé totes amb el color blau com a base. L'embalatge del producte acaba formant part d'aquest mosaic de colors, completant així el conjunt com a una unitat compositiva.  


Recull d’imatges del procés creatiu i constructiu de l’obra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada