15 de febr. 2013

Habitatge a Tarragona (2012).



Autors del projecte:
Xavi Moix / Mònica Gilabert. 


La cuina com a solució del disseny integral d’un habitatge.
Aquest habitatge es troba situat a pocs metres de la Via Augusta de Tarragona, a prop de la platja de l’Arrabassada. Es tracta d’un dúplex amb terrassa, encarat al nord-est i sud-oest, i pensat per a una família de quatre persones.
L’objectiu del projecte s’ha basat en crear una zona diàfana, on s’hi agrupen la cuina, el menjador i la sala d’estar, que sigui utilitzada per un grup de persones que hi pugui conviure sense barreres visuals significatives. L’entrada de l’habitatge queda també oberta a aquest espai, al mateix temps que limita amb el distribuïdor i les escales que condueixen al pis superior. 

A l’esquerra: planta original, i a la dreta: la distribució final



La clau del projecte ha estat resoldre el disseny de la cuina i la relació d'aquesta amb la resta de l'espai. Vam optar per crear la sensació que des de la cuina es dominés la part exterior i que alhora, aquesta, quedés reservada des de fora.
Pel que fa als colors i els acabats, el blanc predomina en tot l’habitatge, tot i que és acompanyat pel gris d’una xapa de fusta tenyida que cobreix diverses zones. Aquesta gama de grisos, composta també per una barra de fusta de color negre i de la superfície del terra d’un to pissarra, contrasta amb el joc de morats i liles del paper que hem incorporat sobre l’única paret lliure d’aquest espai diàfan.  
Alçat del moble lacat blanc i xapat en fusta de color gris i que domina l’espai.


 


Imatges virtuals del projecte




La finalitat real del projecte era crear un sol espai que esdevingués una autèntica zona d’interrelació familiar, on tots els que l'habiten també el comparteixen. En aquest cas, qui està preparant el sopar a la cuina també pot observar com els seus fills fan els deures en una taula suficientment gran, o bé, pot veure un programa televisiu tal com ho estan fent la resta de la família des de la barra, la taula, o el sofà. D’aquesta manera, desapareix qualsevol obstacle que dificulti la vida i la relació entre les persones que conviuen en aquest mateix espai.






Recull de fotografies de l'obra acabada
 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada