18 de febr. 2011

Habitatge a Sarrià (2010).

Autors del projecte:
Xavi Moix / Mònica Gilabert / Anna Tarragó.


El principal propòsit d'aquest projecte consistia en transformar un habitatge molt estandarditzat per un de nou pensat per a cobrir les necessitats d'un sol individu o bé d'una parella, on l'espai principal fos una gran sala orientada a un ús més social i que quedessin ben diferenciades les zones públiques, completament obertes, de les privades, compostes per dos dormitoris, dos banys, un dels quals comunicat a un petit distribuïdor que connecta amb l'espai més públic esmentat abans.

Aquest espai de caràcter públic funciona com una gran sala d'estar on de manera integrada s'hi amaguen la cuina, completament oberta a l'espai principal, i el menjador, reduït a una sola taula plegada i desada en el gran moble contenidor. Aquest moble és l'element protagonista de la sala i que dóna sentit a tot el conjunt del projecte creant l'efecte de revestiment blanc on la llum és reflectida tot expandint-se per l'espai.





 
Aquest gran moble blanc cobreix de cap a cap tota una mitgera i gira per a acabar originant sobre el dibuix en planta la forma de la lletra 'G'. La cara interior d'aquesta 'G' està acabada en laca blanca i la cara exterior, que comença sota de la barra de la cuina per la part de fora i cobreix tota la zona del rebedor fins a folrar també la porta que dona accés a la zona privada, està emplafonada amb un revestiment xapat en fusta tenyida completament negre.

La combinació de blancs i negres dóna a tot l'espai un joc de contrastos on, de fet, el blanc, és el color dominant, que alhora contrasta amb el terra que és de roure tenyit d'un to marró molt fosc i que atorga un grau de calidesa a tot el conjunt.


La resta del projecte es resol amb una continuïtat formal que es materialitza en un conjunt de mobiliari blanc, amb alguns intervals de fusta negre i altres tons grisos com és el cas del capçal del llit del dormitori principal, on hi destaca una composició de diverses xapes de fusta en formes més o menys rectangulars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada